Tuesday, December 7, 2010

tagged "mari kenal 25 perkara tentang aku" by normah

hai awakkk~~ok itu gedik,ari nie kte ber'aku' dan ber'engkau' ye.maaf la kalo x selesa tp ari mood rock sikit.hahaha..padahal dalam hati ada taman.huhuh..hari nie aku ditag oleh kawan dr sekolah rendah nie.aku x igt dah bape lame aku kawan ngan dia tp yg pasti aku kawan ngan dia dah sgt sgt sgt la lame lebih 10 tahun rse nye. by the way kan nama dia NORMA aka miss kupu-kupu. dalam tag nie ader syarat atau undang2 yg kne patuhi.

"once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, chose 25 people to be tagg
ed. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. "
tp aku nak tukar sikit syarat nie leh x,aku nie kepoh so aku nk semua org yg lalu kat blog aku buat tagged nie sbb aku nk knal semua org.maknanya aku nk tag semua org ye,yg buat tagged lak kalo x nk tagged aku blik pon x pe.


ok kita mulakan penceritaan atau biodata diri atau 25 perkara pasal diri.exclusive nie..............*ok bajet artis.
mmg ske wat muka annoying sikit sbb bajet cute.

1. nama dalam ic ikot ejaan betol sbnarnye NOR FARHANA BINTI MOHAMAD. kisah sbalik nme nie adalah sbb abang2 aku nye semua nme start dari F so aku peneruskn genari nme start dr F jeh.btw knn ibu aku nk letakkn nme aku aloyyah sbb nme nyang rse nye tp abah x nk sbb nme cm x moden.hahhaha.ok kalo pas nie nie nk pggil aku ally pon boleh..try la pggil aku aloyyah mmg aku tarik sighburn korang...huhuuh

nie zaman kanak2 yg bam bam

ni lak zaman abang2 aku and aku kecik.mmg kecik2 dah dikelilingi lelaki so dah bese.hahha

2.kat rumah ibu,abah n abang2 pggil ana.even aku bongsu pon kuarga x pggil aku adeq sbb acik aku aka abang atas aku tuh dah sebat nme tuh dulu. ye la kn sbb beza umur aku ngan dia 8 tahun. kira dia dah selesa jd bongsu kn tp tbe2 jeh dpt adeq.

3.seperti aku ckp td aku anak bongsu dr 4 adeq beradek.aku the only one pompuan dlm adeq beradeq so korang mesti dapat pk yg 3 atas aku tuh mesti lelaki knnn. kuarga belah abah mmg ramai keluarga lelaki dari pompuan. genetik XY la kata knn.

4. ibu pernah cte yg ibu x jangka pon leh dapat aku. kira cm ibu x expect la dapat baby pompuan. ibu selalu ckp dah la x sangka dpt baby pompuan,yg keluar lak hitam lak tuh.itu mmg kenyataan sbb kulit abang aku yg 2 atas,along ngan angah tu cerah aka puteh.nie salah ibu gak,sape suh mse ngandung aku mkn serbuk kopi.kan dapat anak pompuan sorg nie hitam legam.*itu metaphor jeh

kopi nie la yg wat aku hitam.*salah kan kopi lak kn..hehehe.

5.ibu cte lgi mse ibu ngandung kn aku,ibu xde la ngidam mkn pape tp abah aku lak yang ngade2 ngidam mcm2.mknn ape yg abah aku ngidam aku x tau lak,ibu x ckp pulak.yg ibu pasti mse ngandung aku ibu ske sgt tgk mata kucing dan hasilnye mata aku sikit la cm kucing..tp itu org yg kte..aku x kte pon.

6.aku anak ibu ye sbb aku minum susu gantung bkn susu lembu.2 tahun aku menggantung ngan ibu.untuk side lak aku isap ibu jari tangan.aku x de botol susu dan aku x de puting kopek,100% ibu jari. isap jari sambil isap bantal busuk smbil layan cte..syokkk wooo..sila cbe kalo x cya.

7.aku berhenti isap jari mse aku darjah 6 nk masuk form 1.ibu aku g buang bantal busuk botol susu aku dalam gaung mse ujan depan mata aku.aku mmpu nanges jeh.pas bantal busuk kne buang,x syok isap jari dah,mse tdo pon x dpt feel korek2 bantal busuk.kekdahnye aku x dpt tdo seminggu.pas seminggu ok dah xde nk isap jari tp dapat bantal busuk bru.ngeheheh

bantal nie dadah aku~~lalalla

8.pas pnat2 keje or stdy aku akan relax ngan cr amek feel dr bantal busuk aku dulu.hidu smpai puas.ok nmpak sgt pengotor tp ade aku kisah.bantal aku nie asek kne keji jeh ngan semua org.siap ibu ngan abah plan nk curi sarung bantal busuk tok basuh atau g bakar.tp hehehhe ngan kehebatan aku ibu ngan abah x berjaya.bantal busuk nie aku pggil bantal hikmah,umur bantal nie x tau lak tp bntal nie ader sejak arwah nenek aku ada lagi.haa lme knnn kre bantal pusaka nie.ibu pnah ckp bantal nie leh jdkn hantaran.so sape2 bakal suami sy sila tahan ngan bau bantal hikmah aku yg harum nie.

nie dak classmate aku mse darjah 6.skung semua dah membesar dgn cntek dan hensem.kalo pandai cr la aku yg mn 1.ngehehe

9.mse sekolah rendah dulu aku mmg sgt x bijak ye dlm kelas.kalo pekse mesti no aku 35 keatas dari 37 org.sedihknnn tp peratus aku mesti la A kre2 80% keatas la.kalo sekolah agama tuh aku sgt malas nk g sekolah.kalo seminggu tuh kre 3 hari ponteng 2 hari sekolah.hujan jeh sikit mesti merayu ngan ibu cko x nk g sekolah.smpai atuk ckp "cikgu sekolah tuh bodoh smpai kne dtg sekolah ari2,ana pandai sbb tuh mlas g sekolah" bila atuk ckp cm nie sentap jap tp halah bisikan halus jeh tuh..hahhaha..tp end of year result sekolah agama mesti membanggakn.peace..*teringat amek adiah mse sekolah agama

10.naek jeh sekolah menengah igt x dapat tawaran mn2 sekolah primier tp dgn excitednye g daftar sekolah SDARY.excited sbb kawan ramai kat sekolah tuh.blik ye daftar tros balut buku.dalam pukul 12 gitu cousin aka my kupu-kupu nabila dtg bwk surat yg ckp aku dpt sekolah ssi.wow sgt terharu n rezeki.abah teros ajak g sdary claimed yuran n jual buku semua n esk nye daftar sekolah ssi.untung sape dapat buku yg aku dah sampul plastik tuh.

11.eh lupa nk ckp mse aku darjah 6 aku pengawas sekolah.so kre cm otai la kat sekolah.aku gak pemain bola jaring.x de la hebat sbb dpt maen sampai daerah jeh.kalo maen bola jaring aku akan dpt position C sbb dulu badan kecik molek kurus dan bergaya.aku gak maen bola baling tp yg nie x hebat mn pon sbb mane smpai daerah jeh.tu pon mse sekolah rendah.

12.mse zaman sekolah rendah lak aku sgt tomboy tp zaman2 tuh aku x tau ag pengkid n les tuh cm mn.so aku rse time tuh aku ok ok jeh kot.rambut x pernah panjang.even panjang akan potong cm budak lelaki.dah x ske pakai kaen,x ske pakai bju kurung.tp skung ok sikit dr dulu ye.

13.bila naek sekolah menengah aku lebih nk jd keperempuanan sikit sbb mber aku semua cm ladylike sikit.so kre pengaruh kawan yg baek aku kne serap.dan kat sekolah menengah gak la aku knal erti sahabat.dan skung aku ader ramai sgt sgt kawan karib.

14.dari dulu smpai skung sku sgt senang kne tipu.x tau la mungkin muka aku jujur ke lurus ke.tp aku aku rse habes bengis dah nie wat muka.kerut2 dahi tp org tetap berjaya tipu aku.mungkin sbb aku nie ske n cepat percaya kot.x pikir pon ape akan jd tp mmg cepat nk percaya. tp awas aku kadang2 bijak tp kadang2 jeh bengap sikit.

15. aku nk sgt ade adeq sbb aku rse kalo ader adeq tu besh sbb aku leh buli dia basuh pinggan,kemas umah kre buli dia habes habesan la tp agaknye ALLAH dengar suara hati aku nie so aku x de la adeq smpai skung.

nie abah zaman mudah yg hensem.dulu x buncit pon skung jeh buncit 7 bulan ngandung.
anak manja ke kalo ikot abah,duduk ngan abah,ape2 semua ngan abah??

16.org kte aku anak manja n anak abah.tp aku rse aku x manja pon.aku x meleset pon ngan abah aku selalu.manteliti org bila anak pompuan sorg dlm kuarga n bongsu lak tuh mesti manja.tp satu yg aku x leh denied adalah bila aku mintak pape kat abang2 or abah or ibu mesti aku dapat.x kre la mahal ke murah.ngeeeee

17.aku ske mkn.aku bet semua org pon suka mkn.dan nak2 pompuan suka mkn tp kne jge badan.halah mkn je selagi boleh mkn nie. kawan ukm sy semua jenis kuat mkn.sori guys ini kenyataan ok.x baek menipu knn.

18.aku suka makan.so kepada bakal suami sila kerja rajin2 n buat duit banyak bg tampung duit mkn aku.aku ske mkn ayam penyet,aku ske cheesecake,sku ske sushi king,aku ske stemboat,aku ske yong tau fu, aku lamb chop,aku ske ikan kukus aku ske semua la senang kata.jom mkn!!! aku pandai mkn tp masak kureng sikit.

19.ha aku pandai jahit baju.kalo bju kurung johor b4 zaman sulam2 n zaman lekat2 batu permata or beads kat leher baju,ada jahitan cantek pggil jahitan tuh 'menikam'.ini untuk teluk belanga jeh.aku pandai jahitan tuh sbb atuk aku dulu paksa belaja benda tuh.aku pandai menikam tp aku x pandai sembat.

kre cm nie la jahitan dia.ini bukan tangan aku.gmbar nie aku google jeh

20.aku ader impian nk ader teddy bear yg sgt besar tuh.kalo leh nk teddy bear yg besa cm org tuh.x penah dpt ag tp pnah la gak dpt teddy tp x besa mn tp ttp hargainye.

kre besar dia cm nie la.haish peluk sedap tp creepy sikit knn.

21.aku ader 1 kotak misteri.kotak tuh ader semua surat or kad or adiah dr semua org,skung kotak tuh dah ader 2.kotak nie akan jd kenangan smpai bila2..

22.heart-broken leh wat aku gemuk.ok ini seis.nie tips tok gemukkn badan sila la heart broken tok gemuk.cr ini proven.ok dah 8 bulan single.ok nie cm promote diri hahahhah..x de la cme nk ckp sy bukan jenis pompuan yg senang tok cr pengganti.

23.tempat honeymoon pilihan yg akan dtg ak mmg berniat nk g mekah,pastu kalo ader rezeki nk sgt sgt g ROME.pas g rome aku nk g bali pantai romentik.ngeheh..ok nie ngade lom pape dah plan honeymoon.



cantekk kan tempat2 nie.

24.like past entry aku nk sgt jd pemegang tuala dan botol air tok sang kekasih yg sedang bersukan di padang x ksah la sukan ape pon.cme nk jd penyokong jeh xnk kacau pon.sgt cte gol n gindu kn.x pe la tuh niat mungkin tercapai mungkin x.so tggu la bakal suami t sape.

25.sy syg diri sy,dan sy akan elakkan diri dan hati sy terluka lagi.aku x kisah la org nk ckp ckp syg bodoh,hipokrit atau loser.sbb semua org penah jd tuh semua knn.cte2 aku,aku nk jd pompuan cantek yg bijak dan berpelajaran.


berbaloi cintakan diri sendiri.apa2 pon syg diri sendirik sblom kte mula syg kat org laen.

3R respect diri sendirik dan org laen sebelum mahu org respect diri sendri,relax,amek mse dan ruang utk relax dan tenang kn diri dan respon pada sekitaran dan rakan2. jadikan hari ini lebih baek dari semalam.


thats 25 things lame about me.enjoy!!










5 comments:

Kembang Perawan 3288 said...

cantik bantal

kupu-kupu_cinta said...

hye yunk.. thanks sudi jgk wat tag.. now. i know u better than before. hikhikhik. ko pandai jahit baju. leh la aku anta kt ko nnt. kui3...

aku rase antara 25blogger yg aku tag. ko kot paling pantas. hakhakhak.

anna said...

arbi:bantal hikmah tuh,kau jgn men2..berdaulat tuh..hahahha

noma:thanks gak sbb tag..x de keje knn pantas la...hahahhajgn antar aku suh jahit bju aku leh jahit leher jeh..badan bju aku x tau

Rapunzil Özil said...

kamu ditag..

http://mutiarawarnasari.blogspot.com/2010/12/mama-kembar-3-buat-giveaway-yay.html

Kembang Perawan 3288 said...

ui menakutkan!! ^^

ko kena tag.