Tuesday, October 12, 2010

saya mencari bakal husband bukan boyfriend

ok tajuk entry cm gedik tapi sebenarnya saya copy dari status seorg senior kat fb. saya pon terpikir la jgk lalu like status dia.hmmmmmmmmm....big hmm tuh,untuk umur yang setahun jagung nak kesat hingus pon x berapa nk bersih,layak ke saya nk pk pasal kawen?? bak kata ibu kat umah,jgn pk kawen dulu,pikir cm mn nk bahagiakn ibu bapa dulu,beli rumah,beli kete senang kn hidup baru pikir kawen..ohoi mother t dah senang sape lak nk kat sy,time tuh mesti org tkot dah nk minang sy,potensi jd anak dara tua la sy..tp opssss soal jodoh pertemuan semua kat tangan DIA uolsss so jgn bimbang. tp kita still kne usaha..ok panjang nye sebagai pendahuluan.

semua kalau boleh nak pasangan yang perfect knn tp sila la cermin diri dulu,sy pon ngah tgk cermin nie..ALLAH dah jnji kn bahawa org yang baek akan dipasangkan ngan org yang baek jgk. tp setiap org mesti ader lelaki idaman knn.sy pon ader gak.tp itu rahsia uolsss..hahahha.

cukup ke zaman sekarang nk hidup dengan cinta?duit x perlu ke?hmmmm bg sy cinta sgt penting bg menyatukan dua hati tpppppp duit pon penting sbb cinta mn leh mkn,mn leh beli umah ngan cinta.duit pon penting tok jamin bahagia.kang kalo x de duit mula la nk ngamuk beli susu pon x de duit.ok mula emosi! kesimpulan nya cinta,duit n keluarga penting.tbe2 jeh masuk 1 ag faktor,keluarga.keluarga penting uolss sbb kte nk keberkatan dunia akhirat.x nk cerai2 nie..nk bahagia jeh.so dpt kn berkat ibu bapa k,bwk calon jumpe ibu abah.tgk ape pandangan diorg.kadang2 mereka nie ader ilmu physkik.

fizikal penting ke uolss??mestiii laaaa sbb kalo umah habes gas sape nk pikul g tukar kat kedai?x knn kita yg pompuan ngah ngandung 7 bulan kott..logik x??ag 1 sape nk angkat barang belanja setiap bulan ke dapur??sape nk angkat perabut mse nk dekat raya??nmpak x kepentingan fizikal tuh,so penting la knnn...tp kalo ader rupa nie payah sikit,kang kne caras ngan pompuan laen.opsss cte hot!!caras bulu kening kang bru tau..tp cukup la pasangan tuh ader rupa like2 jeh,x nk la kendu kendu kendu sgt.


elegant


konsep melayu


ala ala cinderella gitu

nota kaki: post nie sje2,gambar hanya sekadar hiasan.khayalan semata2 namun pernah la terpk..kalo x ske jgn bce n bkk blog nie lagi mungkin selepas post nie akan ader lagi post2 yg gedik sewaktu dgnnya

3 comments:

azian azman said...

uihhh..da x lame lagi la ni...
cepat2 aku nak makan nasi myk ko!

anna the orange....... said...

ohoi...x boleh,x sedia x de ag calon x cntek ag nie,x abes belaja ag nie,x dpt ag permission abah n ibu...X BOLEH!!! HAHAHAHAH

aLya said...

betol2..jom kite cari bakal suami plak.
lagi berkat..hehehe