Tuesday, November 9, 2010

apekah??


ini sy copy paste dr fb tok ske2 tambah post bru..eeee..nie sbnarnye perbualan org suami isteri mengikut masa.hipotesis nye adalah semakin lame perhubungan suami isteri semakin kurang romentik lah si suami.adakah hipitesis diterima??jom bce dulu..


Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.*ini mesti sgt terjd mse kapel pon ye,jgn nk tipu..

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!*nk mnja pon x leh,tendang jeh bg dia tdo lantai.


Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

*kesimpulannye buat la toilet duet,leh gne sme2 kn romentik gitu walopon ngah ehem ehem lepaskn hajat.


Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

*kesimpulannye x yah la men2 msg ag,tepon jeh teros,,dah kawen jgn kedekut kedit.

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

*x perlu kot tok ckp everyday yang kau cinta aku,baek tunjukkan ngan perbuatan dr pada tunjukkan dgn lisan knnn.


Pulang Kerja:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

*tnye masak ape tuh pon dah bersyukur at least si suami notice kte kat umah knnnn..


Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.

6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

*ckup la hadiah ulangtahun benda2 yang si suami DIY sendirik,kan lagi berharga,x perlu mahal2 yg penting kejujuran dan keikhlasan


Telefon:

6 minggu: Baby, ada org call u nih..

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

*ape masalah??angkat knn je la nset berbunyi tu,at least kalo si isteri men kayu tiga kn leh kantoi mse nie..


Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

*bersyukur la,kalo x masak ag la kebulur,duit si suami gak melayang kalo ari2 mkn kat kedai,makin botak la rambut si suami


Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?

6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..

6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

*x perlu jerit knn,ckp elok2 sudah,yang nk bg 1 taman dengar knape?x malu ke?memaafkn boleh memanjang umur si isteri..xde la si suami jd duda cepat.


Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

*la kte duit suami duit isteri n duit isteri duit isteri..ag pon si isteri cntek utk si suami jgk,as long tutup aurat n x terjojol kre ok la knnn.


Merancang Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

*si isteri pon x yah la nk jalan sgt,duk umah manja2 ngan si suami ag seronok,x yah nk bersesak2 la kat tempat org ramai..


TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??

*beli la tv plasma tuh 2,1 letak kat bilik 1 letak kat ruang tamu,tgk la korang cte masing2..x yah berebut..





lebih baek mencegah dr mengubati kn.kalo leh ngelak dr gaduh baek elak,jgn nk ego sgt..bukan nye dalam fasa kapel pon ag dah fasa kawen dah,so x yah la cm nie,kte kawen tok seumur sehidup semati x kn dah 6 tahun cm nie.hipotesis ditolak kalo korang tau peranan masing2.ops lupe lak ramai yg bce mseh pelajar dan bru fasa kapel.sme jeh ok..emosi!!x perlu rse menang kalo dpt sesuatu yg sgt diingini dan x perlu untuk mendonggak kepala langit smpai x tau ape yg ader dilantai bumi.ingat bahawa hidup seperti roda yang kadang2 ader kat atas n ader kat bawah. selamat beramal kawan-kawan!!!


1 comment:

aLya said...

ana, alya tagged ana..jom wat ilang bowink..hehehe
http://aleeya24-fairytaleprincess.blogspot.com/2010/11/my-20-minutes-survey.html